Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige, meditatieve vorm van  yoga en geeft ruimte in het lichaam in de ruimste zin van het woord. Niet alleen het bindweefsel, maar ook het lichaamsveld wordt door Yin Yoga veranderd. De houdingen worden gedurende lange tijd (3 tot 6 minuten) aangehouden. Alles verloopt langzaam en rustig, je neemt de tijd voor je lichaam en de ademhaling, waardoor je meer aanwezig kunt zijn in het moment.

Met Yin Yoga richt je je aandacht op de ontspanning van de spieren, waarbij je het dieper gelegen bindweefsel oprekt. Het bindweefsel wordt op deze manier opgerekt en gestimuleerd, waardoor gewrichten beweeglijker en actiever worden en er meer ruimte en opening in het lichaam ontstaat. Hoewel yin een langzame vorm van yoga is, kan het toch erg intens zijn, omdat je relatief lang in een houding blijft.

Power Yoga

Power Yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga die is afgeleid van de ashtanga yoga vorm. In Power Yoga worden fysieke houdingen asana’s genaamd, direct na elkaar uitgevoerd. De fysieke houdingen ondersteun je met ademtechnieken, pranayama genaamd. De houdingen samen vormen een serie, maar de serie kan per les verschillen.

Yin Yang Yoga

Bij een Yin Yang les starten we met het krachtige deel van de les, de Power Yoga waarbij het draait om het actief aanspannen van spieren. We bouwen de les af met het Yin gedeelte, het zachte deel van de yoga, waarbij we de spieren zoveel mogelijk loslaten. Het is een les waarin je zowel fysiek uitgedaagd wordt als tot rust komt.

YinYangYoga

Yoga with Flow

Yoga with Flow is een les waarmee je werkt aan je lichaam en geest, door de combinatie van yoga, Tai Chi en Pilates. Meebewegen op de flow van muziek.

Perfect Pilates

Perfect Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.