HET LESAANBOD


 

Daantje's Mind Your Body biedt een verscheidenheid aan yogalessen die zijn ontworpen om aan jouw behoeften te voldoen, ongeacht je ervaringsniveau. Of je nu op zoek bent naar een intensieve workout, diepe ontspanning of het vinden van innerlijke balans, onze lessen helpen je om je doelen te bereiken.

Ik begeleid je met zorg en aandacht, zodat je het meeste uit elke sessie kunt halen. Ontdek de kracht van yoga en vind de les die bij jou past in mijn warme en uitnodigende studio.

YIN YOGA


 

Yin yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga en geeft ruimte in het lichaam in de ruimste zin van het woord. Niet alleen het bindweefsel, maar ook het lichaamsveld wordt door Yin Yoga veranderd. De houdingen worden gedurende lange tijd (3 tot 6 minuten) aangehouden. Alles verloopt langzaam en rustig, je neemt de tijd voor je lichaam en de ademhaling, waardoor je meer aanwezig kunt zijn in het moment. 

Met Yin Yoga richt je je aandacht op de ontspanning van de spieren, waarbij het dieper gelegen bindweefsel oprekt waardoor het wordt gestimuleerd. Gewrichten worden beweeglijker en actiever waardoor er meer ruimte en opening in het lichaam ontstaat. Hoewel Yin een langzame vorm van yoga is, kan het toch erg intens zijn, omdat je relatief lang in een houding blijft.


POWER YOGA


 

Power Yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga die is afgeleid van de ashtanga yoga vorm. In Power Yoga worden fysieke houdingen, asana's genaamd, direct na elkaar uitgevoerd. De fysieke houdingen ondersteun je met ademtechnieken, panayama genaamd. De houdingen samen vormen een serie, maar de serie kan per les verschillen. 


YIN YANG YOGA


 

Bij een Yin Yang les starten we met het krachtige deel van de les. De Power Yoga waarbij het draait om het actief aanspannen van de spieren.

We bouwen de les af met het Yin gedeelte, het zachte deel van de yoga, waarbij we de spieren zoveel mogelijk loslaten. Het is een les waarin je zowel fysiek uitgedaagd wordt, als tot rust komt. 


YOGA WITH FLOW


 

Yoga with flow is een les waarmee je werkt aan je lichaam en geest, door de combinatie van Yoga, Tai Chi en Pilates. Je zult tijdens deze les heerlijk meebewegen op de flow van de muziek.


PERFECT PILATES


 

Perfect pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen.

YOGATHERAPIE

Therapeutische yoga is een mooie vorm van therapie die de mens steunt in zijn eigen herstelproces, zowel fysiek, mentaal en emotioneel.

Yogatherapie is geschikt voor mensen met:

Rug- en nekklachten;
Burn-out;
Slaapstoornissen;
Chronische pijn;
Astma.

Yoga therapie begint met het inzichtelijk krijgen waar de disbalans zit en wat de lichamelijk en mentale situatie zijn op het moment. Samen creëren we een programma op maat. Waarin de yoga, ademhaling en mindfulness de therapievorm is. 

BEDRIJFSYOGA

Bedrijfsyoga is interessant voor jouw bedrijf omdat je enerzijds de klanten zo goed mogelijk wilt bedienen, maar ook de onderlinge relaties op de werkvloer goed wilt houden.

De druk is groot en neemt vandaag de dag alleen maar toe. Niemand heeft er iets aan wanneer bedrijfseigenaren of werknemers, ongelukkig of onproductief thuis zitten.

Yoga geeft een betere fysieke conditie;
Verbetert de concentratie;
Helpt beter met stress te dealen;
Verbetert het immuunsysteem;
Verbetert de productiviteit;
Kan de algehele tevredenheid van werknemers verbeteren;
Yoga helpt beter te slapen.

"YOGA GEEFT JE DAT WAT JE NODIG HEBT: ONTSPANNING, ENERGIE OF MEER CONTACT MET JE LICHAAM & GEEST."